در حال حاضر بیشتر اسمارت فونها کیفیت دوربینی برابر یا کمی پایینتر از دوربینهای دیجیتال دارند بنابراین لزومی ندارد که برای عکس گرفتن دو دستگاه مختلف را با خود حمل کنید.
در اینجا راهنماییهایی را به شما ارائه میدهیم که بتوانید با اسمارتفون عکسهای خوبی بگیرید.
۱- لنز خود را تمیز کنید
اسمارت فونها مدت زیادی در دست، جیب یا کیفها نگه داری میشوند و این سبب جمع شدن پرز و چربی روی سطح عدسی دوربین آنها میشود. قبل از گرفتن هر عکسی این مزاحمها را از روی لنز خود پاک کنید.
۲- شات را ثابت کنید
لرزش دست دارید؟ باد شدیدی میوزد؟ لازم نیست همه جا یک سه پایه دنبال خود راه بیندازید یک راه ارزانتر و سبک تر هم وجود دارد. شما می توانید برای جلوگیری از حرکت بدن هنگام عکس گرفتن به یک شی محکم تکیه کنید.
۳- نور دوست شماست
وجود نور طبیعی هنگام عکس برداری بسیار عالی است اما همیشه ممکن است این امکان وجود نداشته باشد یا موضوع مورد علاقه شما در سایه باشد. می توانید در طول روز از فلاش خود برای حذف این سایههای اضافی استفاده کنید. علاوه بر این میتوانید از اپلیکیشنهای مخصوص دوربین استفاده کنید که میتواند دوربین را با نور محیط تطبیق دهد این اپلیکیشن برخی از مشکلات نور سفید را هم حل میکند.
۴- زاویههای متفاوت را امتحان کنید
اگر هر کاری میکنید نور مناسب برای عکسبرداری بدست نمیآید و نمیتوانید شات مناسبی بگیرید بهتر است جای خود را عوض کنید! این یک قاعده کلی است، اگر شما میتوانید از یک موضوع یا صحنه به شیوههای مختلفی عکس بگیرید باید از هر زاویهای که امکان دارد عکس برداری از آن صحنه را امتحان کنید. این یک راه نجات بخش برای زمانی است که عکسی که فکر می کردید عالی شده تار و پرسایه از آب در آمده و شما چند عکس جایگزین از زاویههای متفاوت آن صحنه دارید.
۵- رزولوشن را بالا ببرید
اگر تلفن شما امکان انتخاب سایز عکس را به شما میدهد ، همیشه بزرگترین سایز بهترین انتخاب است. به طور کلی همیشه سایز بزرگتر عکس باعث گرفتن جزئیات بیشتر هم میشود. به خصوص وقتی بعدا میخواهید سایز عکس را تغییر را دهید و آن وقت میبینید باز هم همه چیز روشن و واضح است.
۶- از زوم دیجیتال اجتناب کنید
زوم دیجیتال به صورت تئوری ایده خوبی است اما در عمل به شدت بعضی از بهترین شاتهای شما را خراب می کند. به عنوان روش جایگزین به جای زوم کردن به موضوع مورد علاقه خود نزدیکتر شوید یا اگر واقعا میخواهید خیلی زوم شده عکس بگیرید روش های دیگری را امتحان کنید.
۷- حالتهای تخصصی عکس برداری گوشی خود را امتحان کنید
وقتی میخواهید از موصوعات بسیار کوچک عکس بگیرید حالت Macro بهترین حالت است. این حالت را به راحتی میتوانید از تنظیمات اپلیکیشن دوربین خود پیدا کنید. در ضمن به خاطر داشته باشید که برای عکس گرفتن از چشماندازها یا عکسهای پرتره این حالت را خاموش کنید در غیر این صورت تصویر بسیار تاری خواهید داشت.
البته برخی از گوشیها به طور خود کار هنگام عکس برداری از مناظر این حالت را خاموش میکند اما بهتر است پس از یکبار استفاده از این روش از خاموش بودن آن مطمئن شوید. در کنار این حالت، گزینههای دیگری برای نور روز، فلورسنت و حتی مناظر هم وجود دارد.
۸- زمان پاسخ را یاد بگیرید
همیشه از وقتی که دکمه گرفتن عکس را فشار میدهید تا وقتی که عکس کاملا گرفته میشود یک فاصله زمانی وجود دارد. درست که این فاصله بسیار کوتاه است اما در نظر گرفتن همین چند ثانیه میتواند عکس شما را بسیار واضح یا خیلی تار کند. با گرفتن چند عکس نمونه مقدار این فاصله زمانی را بدست آورید.
۹- از اپلیکیشنهای مختلف کمک بگیرید
وقتی که یک عکس انتظارات شما را بر آورده نمیکند – به خصوص وقتی یک صحنه خاص را از دست می دهید- سعی کنید از اپلیکیشنهای گوناگون زیادی که برای اسمارت فون ها وجود دارد بهره بگیرید. برای آندروییدیها و آیفون که انتخابهای زیادی وجود دارد اما سایر پلتفرمها هم اپلیکیشنهای مخصوص خودشان را دارند. این اپلیکیشنها تنظیمات بهتری برای نور و رنگ تصویر و زاویه عکس برداری دارند و با اضافه کردن فیلترهای هنری کمک میکنند تا بهترین کیفیت را برای عکس خود بدست آورید.
به نظر شما چیزی در این لیست از قلم افتاده است؟ اگر شما هم روشهای دیگری میشناسید ما را از نظرات خود بهرهمند کنید.